bezár

Belgium - Charmois
Mosott kérgű, lágysajt, nyers tehéntejből

Belgium Vallon Régiójából származó mosott kérgű, nyers tehéntejből előállított sajt. Illata erőteljes, ám íze kellemes, mely a sós vajra emlékeztet. Textúrája krémes, és lágy. Gyümölcsös búzasör, vagy egy lágyabb Belga sör mellé kiváló párosítás.

Tovább

Dánia - Havarti
Félkemény, tehéntejes, érlelt sajt

A Havarti sajt Dánia legkedveltebb sajtjai közé tartozik. Egy belső érésű, kéreg nélküli, sima és enyhén fényes felületű sajt, számos kicsi szabálytalan lyukkal. Íze vajas, édeskéstől egészen a nagyon édesig változik. Az érlelés előrehaladtával a sajt íze egyre sósabbá válik, akárcsak a földimogyoró esetében. Grillezve, szeletelve, és olvasztva is fogyasztható.

Tovább

Egyesült Királyság - Blueshires
Rétegelt, félkemény, érlelt sajt Stilton és a Double Gloucester sajtokból

A Blueshires a Stilton és a Double Gloucester sajtok rétegeiből álló félkemény sajt. A Double Gloucester tökéletesen illik a Stiltonhoz, és enyhíti a Stilton erőteljesebb ízét. Pazar, krémes íz világú sajt. Előállításához kizárólag a legjobb, és legfrissebb alapanyagokat használják fel.

Tovább

Észtország - Pidupäeva érlelt gouda
8 hónapos érlelésű, félkemény gouda sajt

Ezt a 8 hónapig érlelt gouda sajtot azoknak ajánljuk, akik az erőteljes sajtokat kedvelik. A 8 hónapos érlelési időszak alatt éri el a sajt az erőteljes, aromás íz világát. Rendkívül jól illik borokhoz, vagy sajttálakhoz.

Tovább

Finnország - Finn ementáli
6 hónapos érlelésű, zsíros, kemény sajt

Ez a finn ementáli a 6 hónapos érlelés miatt egy erőteljes és aromás kemény sajt. Kellemes íze miatt nemcsak főzésre, sütésre használható, de egy szelet kenyér mellé is tökéletes kísérő.

Tovább

Franciaország - Brie de Meaux (AOC)
Ellenőrzött eredet megjelöléssel ellátott, nyerstejes, fehér nemes penésszel érő lágy sajt

A Brie de Meaux AOC az egyik legismertebb brie Franciaországban. Tehéntejből készül, kb. 2,5-3 kg-is kerek formában. A sajtot fehér nemes penész kéreg alkotja, vörösesbarna foltokkal. Belseje lágy, krémes. 8-10 hetes érési időszak után a legfinomabb. Pinot Noir, Burgundi borokkal, vagy pezsgővel érdemes fogyasztani

Tovább

Görögország - Manouri (PDO)
Oltalom alatt álló eredet megjelölésű, félkemény, fehér savósajt

A feta vagy a kefalotiri savójából készülő ősi sajt. A Manouri krémes és fehér, a textúrája akár egy könnyű túrós lepény. Szétolvad a szájban, üde, tejes, kissé citromos zamatú sajt. Aromája enyhén savanyú, akár a friss joghurté. Juh-vagy kecsketejből is készíthetik, különféle formákban.

Tovább

Hollandia - Reypenaer V.S.O.P
2 éves érlelésű, kemény gouda sajt

A Reypenaer V.S. O.P.-t hagyományos módon egy kisebb sajt gyárban késztik. Ezt követően két évig érlelik egyedülálló mikroklíma alatt, Woerdenben, ahol természetes hőmérsékleti és a páratartalomi különbségek uralkodnak. A sajtnak rendkívül intenzív íze van, összetett aromákkal, mint a karamell és csokoládé. A sajt rendkívül gazdag ásványi anyagokban.

Tovább

Írország - Porter sörös Cheddar
Porter sörrel ízesített félkemény Cheddar sajt

Ezt a kézműves sajtot, a Guiness gyárban előállított Porter sörrel ízesítik. A sajt legvonzóbb tulajdonsága, a márványos színvilág, amit a barna sör és a cheddar sajt keveréke alkot. Tökéletes előételként, szeletelve, salátával. Rendkívül jól mutat sajttálakon, akár vacsorára felkínálva. Íze édeskés, gazdag.

Tovább

Magyarország - Ranolder
Zsíros, kemény, zárt tésztájú sajt

A Ranolder sajt különlegessége a tradíción alapuló egyszerűségében és a kézműves készítési módszerek gondosságában rejlik. A sajtok elkészítéséhez csak a helyben megtermelt friss tejet használjuk. A sajt különleges karakteres ízét és illatát, a kissé kemény, de omlós állományát és a zárt szerkezetét első sorban a kiváló minőségű tejünknek, az egyedi baktérium flórának, valamint a hosszú, több hónapos levegőn történő kéregérlelésének köszönheti.
A legjobb minőségű érett sajtjaink ízét egy hosszú, Merlot boros pácolás teszi még komplexebbé, harmonikusabbá. A sajt íze különleges, karakteres, telt, rendkívül sokrétű, jól strukturált, hosszú. A sajt ízei, aromái 15-20 oC hőmérsékleten kóstolva a legintenzívebbek. A kezdeti enyhén édeskés és sós sajtos alap íz mellett határozottan és hosszan jelennek meg a kesudióra, valamint az aszalt gyümölcsök közül a fügére emlékeztető íz jegyek.

Tovább

Németország - Bördespeck
Természetes füstölésű, hagyományos félkemény sajt

A Bördespeck 1879 óta gyártják Németországban. A régi hagyományokat követve borókabogyón és tölgyfán füstölik. Íze sós és enyhén füstös. Ízében jól kivehető a mogyoró aromája.

Tovább

Olaszország - Pecorino Romano (DOP)
Oltalom alatt álló eredet megjelölésű, juhtejes, érett, kemény sajt

A Pecorino a tisztán juhtejből készült sajtok gyűjtőneve. Már a római legionáriusok is ezt fogyasztották. Valószínűleg a legközkedveltebb Pecorino sajt a Romano, mely Lazio tartományban készül. 12 hónap alatt érik meg, így fejlődik ki jellegzetes zamata: sós, gyümölcsös mellékízekkel. Minél idősebb, annál csípősebb ízű. Aromás, kemény sajt, mely kitűnően reszelhető.

Tovább

Spanyolország - Tetilla (DOP)
Eredetvédett hagyományos, körte formájú félkemény galíciai sajt

Tetilla a Spanyol Galícia vidék legjellegzetesebb sajtja. 1992 óta egyike annak a  négy galíciai sajtnak, amelyek eredetvédettek. A név, tetilla jelentése - kis mell - mindent elmond a sajt alakjáról.  Textúrája lágy, krémes. A Tetilla sárgás színű, vajas ízű, enyhén keserű és csípős érzettel. Érlelési ideje 10-30 nap, a meleg és nedves Galíciai éghajlaton.

Tovább

Svájc - Vacherin Fribourgeois (AOC)
Ellenőrzött eredet megjelöléssel ellátott, hagyományos, félkemény alpesi sajt

Vacherin Fribourgeois AOC egy félkemény, nyers tehéntejből készült, mosott kérgű sajt. A tej, amelyből a sajtot készítik, fribourgeois-i tehenektől származik, akik alpesi füveket és vadvirágokat legelnek késő tavasztól egész nyáron. A hagyományos sajtkészítés biztosítja, a sajt kellemes, diós ízét.

Tovább

Szlovénia - Tolminc (OEM)
Oltalom alatt álló eredet-megjelölésű, zsíros kemény alpesi sajt

Tolminc sajt, oltalom alatt álló eredet megjelöléssel rendelkező, ma az egyik legismertebb szlovén őshonos sajt. A források a „Tolminc” sajtot először a tizenharmadik században említik: abban az időben ezzel a sajttal fizették ki a földesúrnak járó adót. A sajtot legalább 60 napig érlelik. Íze édes, enyhén pikáns.

Tovább
Minden jog fenntartva © SZEGA Camembert Kft.
támogatott böngészők

Köszönjük érdeklődését

A játék véget ért, az eredményeket facebook oldalunkon olvashatják.

Szeretettel várjuk vissza!
Üdvözlettel,
Szega Foods

bezár